Yleinen

Etusivu
Vieraskirja
Ylläpito
Linkit
Jääsaari

Historia
Maailma
Laumat
Roolipeli?

Sännöt
Pelaaminen
Liity

Foorumi


Maailma

Pelialue on suurimmaksi osaksi samankaltainen kuin meidän maailmamme. Ainoa poikkeus on sääolosuhteet: saarella on suurimman osan vuodesta kylmä. Kannattaa lukea nippelitietoa asiaan liittyen historia osiosta!

Sää

Talvet ovat kylmiä ja hyytäviä. Pakkasta voi olla jopa 40 celsiusastetta ja lunta voi olla parhaimmillaan monia metrejä. Kova talvi hellittää toukokuun puolessavälissä ja lumet sulavat räjähdysmäisen nopeasti. Joet tulvivat usein näihin aikoihin. Kukat kukkivat ja puissa on lehdet kesäkuun alussa. Kesä ei ole pitkä, eikä kovin lämmin. Lämmintä voi olla korkeintaan 25 celsiusastetta. Heinäkuussa lämmin sää jatkuu vähän aikaa, kunnes yhdessä yössä voi tulla täysi talvi.

Esimerkiksi: Edellisenä iltana oli 15 astetta lämmintä ja sateista. Aamulla herätessä lunta oli kymmenisen senttiä ja pakkasta samat, mitä edellisenä iltana oli ollut lämmintä.

Lyhyesti: Saarella on pitkä ja kylmä talvi, lyhyt ja lämmin kesä ja vielä lyhyempi kevät, ei syksyä.

Toukokuun puoliväli – kesäkuun alku: Kevät, lumet sulavat nopeasti, joet tulvivat, maa on erittäin märkää ja mutaista.
Kesäkuun puoliväli – heinäkuun puoliväli: Kesä, keskimäärin 15 astetta lämmintä, maa kuivuu todella nopeasti ja kasvit kasvavat ennätys vauhtia. Kasvit pudottavat siemeniä ennen heinäkuun alkua, jotta ne saisivat kasvaa seuraavana kesänä.
Heinäkuun loppu – toukokuun alku: Talvi, vihreät lehdet kohmettuvat siihen paikkaan ja puut vetävät kiireesti sokerin ja veden talteen, minkä takia alkutalvesta likaisen ruskea lehtimetsä ei ole näky eikä mikään. Pakkanen vaihtelee 1 ja 40 asteen välillä.
Nyt jääsaarella: Talvi

Ympäristö

Pääsaari on pinta-alaltaan suuri, mutta sen keskiosissa sijaitseva sammunut tulivuori vie ison tilan. Tulivuorta ympäröi suuri niitty. Pohjoisosassa saarta on tiheää havu aarnimetsää, idässä taas lehti aarnimetsää. Kaakkoisosa on tunnettu kivikkoisuudestaan. Oletettavasti kivikko on jääkauden jälkeinen muinaisranta. Jos kivikon seasta näkyy jonkinlaista puuta tai löytää metsäisen paikan, se on sekametsää. Tällöin metsä muistuttaa enimmäkseen suomen metsiä. Etelässä löytyy sekä havu aarni, että lehti aarnimetsää. Lännen taas on valloittanut havu aarnimetsä.

Lähes koko saarta peittävä aarnimetsä on noin 150 vuotta vanha. Noissa metsissä ovat kivet sammaloituneita ja puut jopa kaksi metriä, ehkä enemmänkin, halkaisijaltaan.

Joet, lammet ja järvet ovat kaikki kirkasvetisiä, sekä juomakelpoisia. Ainoastaan Lasilammen suopuolelta ei suositella juomaan.

Tulivuori on rinteiltään rosoinen ja epätasainen, mutta ennen kaikkea loiva. Sinne on helppo kiivetä lakea lukuun ottamatta. Laelle pääsee vain lentämällä, eli koirat/sudet eivät sinne pääse.
Tulivuoren sisällä avautuu täysin uusi maailma. Tilaa riittää kokonaisella koiraeläin laumalle, eli Vuorisotureille. Vuorisoturit ovat monen vankeuskuukautensa aikana tehneen tulivuoresta suuren sokkelon. Reittejä löytyy kolmisaarekkeelle, kuin ylös tulivuoren rinteille ja alas pääsaarelle. Ainoastaan pääuloskäynti, pääsaaren asukkaiden tiedossa oleva reitti ulos on suljettu Jättisuden avulla. Pääsaaren asukit eivät ole tietoisia Vuorisotureiden muista ulospääsy reiteistä vielä.

Kolmisaarekkeeksi kutsutaan pääsaaresta irrallaan olevia kolmea pienenpää saarta. Nuo saaret ovat yhdistetty puusilloin, jotka ihmiset aikoinaan rakensivat. Nuo saaret ovat paljon nuoremman metsän peitossa kuin pääsaari ja siellä on pari astetta lämpimämpää, kuin pääsaarella. Lämpöero on hiuksen hieno ja se johtuu saaren koosta ja lämpimästä merivedestä sen ympärillä. Kolmisaareke on lähes kokonaan lehtoa.

Ihmiskylä on kolmisaarekkeen kolmannen saaren eteläkärjessä sijaitseva hylätty asutus- ja laboratorio alue. Rakennelmat ovat monia vuosia vanhoja, osittain jopa romahtaneita, mutta Vuorisoturit ovat valloittaneet niistä osan ja tehneet niistä omia kotejaan. Metsä alkaa pikkuhiljaa ottaa valtaa myös kylässä. Kylässä ei asu ihmisiä!

Kolmisaarekkeen ja itärannan väliin levittäytyy suuri ja värikäs koralliriutta. Siellä vedensotureiden sukellus taidon avulla kelpaa kalastella monia eri kasvi- ja kalalajeja. Paljon tutkimista ja katseltavaa sille joka osaa sukeltaa pitkään, eli ainoastaan vedensotureilla pääsy koralliriutalle.

KARTTA

Eläimet

Millä sudet ja koirat elävät Jääsaarella? Ne joutuvat saalistamaan ravintonsa luonnonantimista, joita ovat pääasiassa Fennoskandian eläimet. Porot ovat asettautuneet tuntureille, jänikset ja rusakot metsiin, hiiret kivenkoloihin ja ilvekset ja karhut sinne tänne saarta. Alas on listattu muutamia yleisimpiä eläimiä Jääsaaren alueella, joita löytyy lähes kaikkialta.

Tähdet tarkoittavat seuraavaa: * Helppo saalis/yksin, ** Melko helppo saalis/yksin, *** Hankala saalis/kaksin tai kolmestaan, **** Vaarallinen saalis/laumassa, ***** Tappava saalis/ei mahdollisuuksia.

Hiiri *
Jänis *
Orava **
Myyrä **
Rusakko **
Kala **
Linnut **
Ahma ***
Poro ***
Karibu ***
Hirvi ****
Ilves ****
Karhu *****