Yleinen

Etusivu
Vieraskirja
Ylläpito
Linkit
Jääsaari

Historia
Maailma
Laumat
Roolipeli?

Sännöt
Pelaaminen
Liity

Foorumi

Säännöt

Jotta peli olisi mieluinen kaikille, olemme sopineet yhdet yhteiset säännöt kaikkien kesken. Jos säännöt eivät ole mieleiset ja tahtoisit tehdä jotain toisin, tämä ei ole sinun paikkasi. Mikäli olet täysin uusi roolipelien saralla, suosittelen lukaisemaan nämä ajatuksen kanssa läpi ja kysymään, jos jotain jäi epäselväksi.

Munchaus: Jokaiseen sattuu taistelussa enemmän tai vähemmän, ethän oikeassakaan elämässä voi väistää jokaista lyöntiä. Hahmosi ei pysty väistelemään kokoajan kaikkia iskuja ja älyämään kaikkia juonia, vaikka olisi kuinka mahtava. Pelaamisesta tulee tylsää, jos toinen kokoajan on haavoittumaton.

Autohitti: Toisen hahmolla ilman lupaa pelaamista. Pelatessa saattaa helposti unohtaa tämän ja liikuttaa/päättää toisen hahmosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että hahmosi täytyy aina yrittää osua toiseen hahmoon, ellei erikseen ole toisin sovittu.

Esimerkki väärin: Nappe hyökkää Turrea päin ja kaataa tämän kumoon.
Esimerkki oikein: Nappe hyökkää Turrea päin ja yrittää kaataa tämän kumoon.

Hahmosi on kuolevainen: Yksikään hahmo Jääsaarella ei tule selviämään kaulavaltimon puhkeamisesta tai muistakaan kuolettavista vammoista! Hahmosi voi siis kuolla, halusit sitä tai et!

Rajoitukset

Pelejä voi pelata samalla hahmolla useampia, kunhan osaa laittaa pelit aika järjestykseen. Poikkeuksena kuitenkin jos
 • hahmosi on kuollut toisessa pelissä
 • hahmosi on vankina toisessa pelissä
 • tai se on muuten estynyt kulkemaan paikasta a) paikkaan b).

  Muita yleisisivistyssääntöjä:
  - Chatissa ei haukuta muita pelaajia tai pureta omaa turhautuneisuutta muihin!
  - Älä käytä kirosanoja liikaa!!
  - Kirjoita mahdollisimman pitkiä viestejä. Jos tekstiä ei tule enempää, niin sille ei mahda mitään. Tekstiin saa pituutta kuvailemalla ympäristöä, hahmosi eleitä ja tekemisiä.
  - Peli on aina vain peliä!! Jos vastapelaaja kiusaa hahmoasi, niin sinun ei tarvitse siitä pahastua henkilökohtaisesti.
  - Kysy jos tulee jotain kysymistä, (vieraskirjassa tai chattiin) joku varmasti osaa auttaa ja vastaa kysymykseen asiallisesti.
  - Sinulla saa olla rajattomasti hahmoja, jos vain pelaat kaikilla. Mutta laumattomia saa olla vain yksi(hyvällä syyllä kaksi) hahmo/pelaaja.